Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Copier will warm up completely and make copies but within 30 minutes will pop the code. I have already changed the main and sub thermistor for the upper roller. Also, when I put the fuser in another machine the code still occurs which would limit the problem to the fuser. Any suggestions?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    upgrade the firmware or replace the defective thermostat. There may have been an update to move that thermostat a little further away from the roller with washers.


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    not looking in my SM but off the top of my head. h4 02 is a specific heat lamp low temp signal. First thing is set all heat temp values back to factory defaults. Sharp always run best there . Don't change from factory settings (unless your talking about sharps horrible c dragon machine) 2nd look in book and find exact lamp that that code is for .Then replace that thermistor , heat lamp, check all conections to it ,temp breaker canister then the ac triac that is on the ac pwb that controls the large ac current to the lamp from a small dc signal generated from the pcu pwb to control it all. That's it it simple! I'm remembering that it uses a triple lamp setup 1) end filiments for 11" paper width and 2)center filament for 8.5 and 3) a warmup lamp to facilitate quick warmup...3 lamps 3 thermistors 3 triacs 3 control curcuits. I think by memory not looking in book.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •